Een auto voor elk seizoen | VIDEO

2015/06/04 door Bas in FILMPJE, NIEUW, NIEUWS
Bron: www.youtube.com/user/ikwilvanmijnautoaf

SUV

De populariteit van de SUV wordt sterk beïnvloed door het seizoen. Nederlandse autokopers hebben in de winter een andere autovoorkeur dan in de zomermaanden. Dat heeft vooral te maken met de functionaliteit.

In deze periode worden er minder SUV’s verkocht. Dat heeft te maken met de tijd van het jaar en het weer. In de lente en zomermaanden worden cabrio’s aanzienlijk meer verkocht dan in de herfst en de winter. Ook stationwagens en MPV’s worden in het voorjaar meer verkocht. Dat heeft in dat seizoen te maken met aankomende familie uitstapjes en vakanties.

Autokopers kijken vooral naar de praktische kant van dat moment. Nieuwe SUV’s kunnen beter in de herfst worden geïntroduceerd, want vooral in december kiezen mensen voor een grote auto. De SUV is dan meer in trek omdat deze beter grip heeft bij sneeuw en gladheid. Ook tijdens wintersportvakanties wordt er liever voor een SUV gekozen. De midi-SUV wordt in december juist minder verkocht, omdat deze geen vierwielaandrijving heeft. Daar hebben autokopers dus geen baat bij in de winter.

Een SUV geeft meer zekerheid, maar je moet altijd oppassen bij winterse omstandigheden. Zelfs met een monstertruck kun je nog wegglijden, maar daarvoor moet je wel een beetje je best doen. Bekijk het onderstaande filmpje maar eens.


Share/Save/Bookmark